Terug naar Rome Fiumicino Airport // trein of bus naar centrum, winkelen, taxi, auto huren

Winkels & restaurants op Rome Fiumicino Airport // winkelen overzicht

Op vliegveld Rome Fiumicino zijn er meer dan genoeg winkels te vinden. Grote modemerken en bekende ketens huisvesten zich in de airport mall. Wij hebben het uitgesplitst in voor de security (het publieke gedeelte), en na de security (het zogenaamde passengers-only gedeelte). Enkele voorbeelden van de bekende winkels op Rome Fiumicino Airport zijn de Gucci, Prada, Dolce & Gabbana, Swarovski, Timberland, Victoria’s Secret, Moncler, Burberry en Chanel. Er is voor iedereen wel wat! Let wel op dat niet alle winkels in jouw vertrekterminal staan.

Publieke zone Rome Fiumicino Airport

Op vliegveld Rome Fiumicino zijn genoeg winkels te vinden. Om te beginnen is er al een ruim aanbod voor de security te vinden. In terminal 1 is er een koffiezaakje en een apotheek. Ook in terminal 2 is een koffietentje te vinden. In terminal 3, de grootste terminal, kun je behalve koffie bij Lavazza ook goed eten in Ciao Ristorante, of een drankje doen in Sante Food & Wine Bar. Koop het laatste tijdschrift in la Feltrinelli of ga voor electronica naar Unieuro. Verder is er nog een heuse snoepwinkel, een reisbureautje, een apotheek, een tassenwinkel en zijn er 2 modewinkels in het publieke gedeelte van terminal 3.

Na de security: Winkels en restaurants terminal 1 (KLM & ITA)

In terminal 1 zijn er heel veel bekende winkels zoals Victoria’s Secret, Dolce & Gabbana, Chanel, Swarovski en Timberland maar ook minder bekende modemerken zoals Piquadro, Falconeri, Just Design, Desigual, Fedon (tassen), Patrizia Pepe (ook tassen), Harmont & Blaine, United Colors of Benetton, Fabriano Boutique (souvenirwinkel), Liu Jo, Boggi Milano en Hermès. Voor ondergoed kun je behalve bij Victoria’s Secret ook  terecht bij Yamamay en Gallo. Wil je een lekkere wijn meenemen? Dan kun je het beste naar Casa del Gusto. Voor trendy zonnebrillen kun je naar Vasari Sunglasses. Qua eten is er McDonalds, Food Court My Chef, PizzaChef, Wine & Food Lounge Restaurant, San Crispino Gelateria en Briciole.

Iets verder bij de B-gates van terminal 1 vind je een winkel van TIM (telefoon & accessoires), Aelia Duty Free (een typische duty-free winkel), Moleskine, Montblanc, Furla, Pandora, Relay, Venchi en Lavazza. Ook is er een heus Mercedes Benz Café waar je lekker eten kunt bestellen om die in een lounge op te eten.

Na de security: Winkels en restaurants terminal 3 (Brussels Airlines, Transavia, Vueling)

Bij de C-gates van terminal 3 vind je een winkel van Dolce & Gabbana, maar ook vestigingen van Pinko, Vilebrequin, Swatch (voor Zwiterse horloges), Air Store (een algemene boek/travel accessoires-winkel), Intimissimi, Calzedonia, Furia, Gucci, Burberry, Moncler, Rossolntenso (een wijnbar) en ook een Angelini Health & Care Store (voor persoonlijke verzorging en gezondheid).

Bij de D-gates kun je een Ferrari-store vinden, maar ook Casa del Gusto (wijn) of een Swarovski winkel. Ook te vinden: Sunglass Hut, Hudson News (boeken, kranten, magazines, etc.), Piquadro (mode), Adidas, Imaginarium (winkel met speelgoed voor kinderen), Rosso Sapore, Mokà, Algida (voor eten en drinken), Coccinelle (tassen, schoenen), Boggi Milano, Just Design en ten slotte Aelia Duty Free Store. Genoeg om een tijdje rond te lopen om te wachten voor jouw vlucht vanaf Rome Fiumicino Airport!

Ook in terminal 5 en de daarbij horende E-gates zijn er veel verschillende winkels te vinden. Dit is echter minder relevant voor de Nederlandse passagier. De informatie kan hier gevonden worden.