Terug naar Rome Fiumicino Airport // trein of bus naar centrum, winkelen, taxi, auto huren

Taxi op Rome Fiumicino Airport // Online taxi reserveren, bekijk prijs

Voor een taxi op Rome Fiumicino Airport hoef je je geen zorgen te maken. Buiten de terminals zul je genoeg taxi’s vinden. Een taxi gaat gelukkig direct naar jouw bestemming, en heeft natuurlijk geen overstap (in tegenstelling tot de bus of de trein).

Boek nu snel jouw airport taxi vanaf Rome Fiumicino Airport door te klikken op deze link.

Taxi van Rome Fiumicino Airport naar het centrum van Rome

Vanaf Fiumicino Airport naar het centrum van Rome (binnen de Aureliaanse Muur) is ook nog eens een vaste prijs afgesproken voor een taxi tot 4 personen met bagage: 50 euro. De reistijd naar het centrum is drie kwartier. Het moet wel een officiële Rome taxi zijn (er staat iets over de 48 euro op de deur, samen met SPQR), en als je adres buiten de Aureliaanse muren ligt moet je gewoon de meter betalen. Dat is een starttarief van 3 euro (5,00 op zondagen / vakantiedagen en 7 euro van 22:00 tot 06:00), samen met een progressief taxitarief van 1,14 euro/km voor de eerste 10 kilometer, 1,35 euro/km voor de volgende 10 kilometer, en vanaf dan 1,66 euro/km. Er zijn ook nog enkele bagagetoeslagen voor ongeveer 1 euro per stuk bagage. De taxichauffeur kan natuurlijk ook altijd een inschatting maken van hoeveel het ritje ongeveer gaat kosten. Als je het aantal kilometers vermeldt kan hij een betere inschatting maken. Zo zie je maar, een taxi op Rome Fiumicino Airport is eigenlijk vrij makkelijk.

Wat alleen jammer is, is als er een lange rij staat voor de taxi’s. Dit gebeurt in de spitsuren nog wel eens. Dan ben je blij als je een taxi vooraf online hebt geboekt, via bijvoorbeeld Taxi2Airport

Online taxi van tevoren boeken

Een taxi van tevoren maakt het allemaal nog makkelijker. Het is mogelijk met Taxi2Airport! Vul in welke tijd je hem nodig denkt te hebben, vul het vliegveld in (FCO), vul het adres in waar je naartoe moet en zie direct hoeveel het kost! Bekijk wat voor soort auto, bekijk de prijs en zie hoeveel je bespaart! Vaak is het minder dan 48 euro en zelfs als het iets meer is dan is dat het vaak nog waard aangezien je niet hoeft te wachten. Je vult namelijk ook je vluchtnummer in zodat het taxibedrijf een vertraging of eventuele vroegere aankomst direct opmerkt. Zo hoef je niet in de rij te staan voor een taxi op Rome Fiumicino Airport. Ideaal!