Terug naar Rome Fiumicino Airport // trein of bus naar centrum, winkelen, taxi, auto huren

Auto huren op Rome Fiumicino Airport // 20+ autohuur bedrijven vergelijken

Ga je een auto huren op Rome Fiumicino Airport, heb je de keuze uit maar liefst 12 autoverhuurbedrijven. Dit is ontzettend veel voor een vliegveld. Het betekent wel dat ze elkaar allemaal flink beconcurreren, en daarmee de beste prijzen leveren voor de consument, en dat ben jij! Bekende bedrijven zijn Autovia, Avis/Budget, Drivalia, Europcar, Goldcar, Hertz/Thrifty/Dollar, Italy Car Rent, Locauto Rent (Enterprise/National/Alamo), Maggiore, Rent4U, Noleggiare, OK Mobility, Rent4U, Rental Plus, Sicily by Car en Sixt. De kantoren vinden kan een kleine uitdaging zijn; de auto inleveren is heel eenvoudig. Volg gewoon de verkeersborden boven de weg die naar het vliegveld gaat.

Hoe vind ik de kantoren van de autoverhuurbedrijven?

Het grote nadeel van een auto huren op Rome Fiumicino Airport is dat je redelijk wat moet lopen, voor mensen die minder mobiel zijn kan dit lastig zijn. Je moet namelijk eerst naar Torre Uffici 2, hier bevinden zich de kantoren van de autoverhuurbedrijven. Vanuit de arrivalshal zijn er echter al bordjes die jou hier naartoe leiden. De bordjes leiden je naar de passagierstunnel tussen de terminals en de Multilevel Parking Structure. Voordat je bij de parkeerplaatsen bent sla je echter al rechtsaf voor Torre Uffici 2.

Als je er eenmaal bent dan is het beter als je al vooraf iets hebt geboekt. Op het moment zelf een auto huren maakt het namelijk alleen maar duurder. Je kunt dan van tevoren de websites van alle bedrijven bezoeken en zo de prijzen vergelijken, maar je kunt ook online vergelijken. Net zoals je met vliegtickets doet, kun je ook de autoverhuurders vergelijken. Let wel even op een eventuele jonge bestuurderstoeslag (vanaf 26 jaar moet er geen probleem meer zijn), en een eventuele verzekering. Je zult altijd WA verzekert zijn, alleen is het wel prettig om te weten dat er niets gebeurt als iemand in het centrum van Rome tegen jouw geparkeerde huurauto aanrijdt. Als je een eigen risico hebt is dit natuurlijk erg vervelend, en het gebeurt zeker wel eens!

Auto huren in Rome

Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden. EasyTerra werkt samen met de beste lokale partners op Rome Airport.